Insemination hos Sellmer Fertilitets Klinik i Aarhus
Insemination med partnersæd eller donorsæd
Insemination med partnersæd eller donorsæd
Fra vores mangeårige erfaring ved vi, at det første skridt til en fertilitetsbehandling er en vigtig beslutning, som kræver tid og tillid. Derfor lægger vi stor vægt på at tilrettelægge starten på din behandling med en personlig samtale. Her spørger vi ind til dine individuelle ønsker, behov og forventninger for at finde den bedst mulige vej for dig.
Når du har besluttet dig for at gennemgå en inseminationsbehandling hos, vil vores personale gennemgå eventuel tidligere behandlinger og resultater. På den baggrund udarbejder vi en behandlingsplan, der er optimalt tilpasset dine behov. Vores erfarne specialister sørger for, at behandlingen kommer hurtigt i gang.
Hvis du har brug for donorsæd, er det en god idé at bestille den nu for at undgå eventuelle forsinkelser.
Vi kan bede om yderligere tests og blodprøver, der skal tages hos din læge eller hos os. Testresultaterne kan derefter sendes til os på en sikker måde.
Vi beder blandt andet om AMH- og TSH-værdier samt ultralydsresultater.
Efter din behandling fortsætter vi med at følge dig indtil graviditetstesten. Giv os gerne besked om resultatet via telefon eller e-mail, da vi er forpligtet til at videregive det til det danske sundhedsvæsen.
Vores mål er at følge dig frem til dit drømmebarn – fra den første konsultation til den vellykkede afslutning af din behandling.
På vores klinik tilbyder vi insemination (IUI) som en skånsom metode til at opfylde dit ønske om at få børn. Under insemination indføres forberedt sæd direkte omhyggelig i livmoderen for at øge chancerne for befrugtning. Et glat kateter, der indeholder den rensede sædprøve, føres ind i livmoderhulen, og sædprøven deponeres i æggelederne, hvor befrugtningen finder sted. På den måde kan timingen af befrugtningen styres mere præcist, og sandsynligheden for graviditet øges. Denne metode er især velegnet, hvis den naturlige befrugtning endnu ikke er lykkedes.
Det, der adskiller os fra andre klinikker, er vores personlige tilgang. Vi forstår, at hver patient er unik, og tager os tid til at imødekomme dine individuelle behov og ønsker. Vores erfarne team guider dig gennem hele processen og sørger for, at du hele tiden føler dig tryg og godt behandlet. Med vores høje succesrate og indbydende atmosfære, ønsker vi at give dig den bedst mulige støtte på din rejse mod at få dit drømmebarn. Lad os tage det første skridt sammen!
Vi samarbejder med flere internationale sædbanker og har også stor erfaring med at tage os af single kvinder, som ønsker at realisere deres drøm om at få et barn på vores klinik.
Langt de fleste af vores patienter oplever et vellykket behandlingsforløb
Klinikken ligger centralt i Aarhus kun få meter fra parkering og offentlig transportmuligheder
Vi har hverken ekstra gebyrer eller weekend- eller helligdagstillæg
Vi har ingen ventetid for insemination og IVF-behandlinger; vi gør endda ægdonation mulig efter et par måneder.
Spørgeskemaet skal udfyldes og sendes til os inden den førstesamtale. Hvis du har fået foretaget undersøgelser i forbindelse med fertilitetsbehandling inden for de sidste 6 måneder, bedes du også vedlægge disse resultater eller inkludere dem i spørgeskemaet. Det gælder AMH-værdi, ultralydsresultater, resultater fra laparoskopi eller endoskopi af livmoderen, TSH-værdi og spermiogramresultater – hvis disse allerede foreligger. Efter den indledende samtale kan vi mere præcist vurdere, hvilke undersøgelser og tests der er nødvendige for den individuelle behandling.
Ja, det er ikke noget problem
De fleste inseminationer i en 28-dages cyklus finder sted omkring dag 13, men det er helt normalt at have ægløsning både på dag 11 og dag 15. Man siger, at lutealfasen op til menstruationen skal vare mindst 12 dage, så ægget har tid nok til at sætte sig fast.
Nej, det gør ikke ondt, men det kan selvfølgelig være forbundet med et vist ubehag. Vi bruger et spekulum til at finde livmoderhalsen. Selv om det ikke er koldt, og vi bruger det mindste spekulum, kan det være ubehageligt. De fleste mærker ikke selve inseminationen. Efter inseminationen kan der være lette smerter, som minder om milde menstruationssmerter, samt en lille blødning.
Det kan du gøre efter tre måneder. Hvis du bliver insemineret, før denne periode er udløbet, er der risiko for, at dit barn får alvorlige misdannelser.
Du bør vente mindst to dage efter inseminationen, før du går i svømmehallen. Det minimerer risikoen for infektion.
Hormonbehandling understøtter din egen hormonproduktion og øger dine chancer for graviditet en smule. I princippet anbefaler vi ikke hormonstimulation til raske kvinder, da hormonbehandling kan være forbundet med bivirkninger. Den største bivirkning er risikoen for en tvillingegraviditet, som indebærer risici for både mor og børn. Der er også en øget risiko for cystedannelse, overproduktion af follikler (ægblærer) og det ubehag, som nogle kvinder føler, når de tager medicin.
En cyklus behøver ikke altid at blive afbrudt på grund af en cyste. Men hvis cysten hæmmer ægmodningen i æggestokken eller passagen til æggelederen (i tilfælde af insemination), besluttes det nogle gange at aflyse behandlingen.
Vi vil gerne hjælpe dig og ser frem til at modtage en henvendelse fra dig.
Du kan få mere information om insemination, IVF/ICSI eller ægdonation.